8 Kasım 2009 Pazar

KIRMIZI RUJ sürmenin püf noktaları

  Kırmızı ,gösterişli ve dikkat çekici bir renk olmakla beraber,bu renk ruj doğru şekilde kullanıldığında kırmızı dudakları çekici kılarken,fazla ve tene uygun olmayan bir kırmızı kullanıldığında ise insanı palyaçoya çevirebilir...  

Gelin hep beraber kırmızı ruj sürmenin püf noktalarına bakalım:



1.  Dudaklarınızı önceden uygun bir dudak nemlendiricisi ile nemlendiriniz,kırmızı renk yoğun bir renk olduğu için kuru ve çatlak dudaklarda hoş bir görüntü oluşturmaz.

2.  Nemlendiriciden sonra dudaklarınıza biraz pudra uygulayarak matlaştırın,bu rujunuzun dağılmamasını ve daha uzun süre dayanmasını sağlar.

3.  Pudradan sonra Rujunuz uygun bir renkle dudaklarınızın etrafını uygun renkli bir dudak kalemiyle çerçeveleyin.Kalemi çok bastırmadan hafifçe sürün ki dudak kalemi çok baskın bir renk oluşturmasın.

 4.   Kırmızı rujunuzu uygulayın ve dudaklarınızı birleştirerek temas etmesini sağlayın,daha sonra ruj fazlasını dudaklarınız arasına sıkıştıracağınız bir mendil fazlası ile alın ve ikinci kat rujunuzu uygulayın,eğer bir dudak fırçasına sahipseniz ikinci katı bununla uygulamanız daha iyi olur.(ilk ruj uygulaması rujun pigmentlerinin  dudaklara yapışmasını sağlarken,ikinci ruj uygulaması rengin canlı görünmesini sağlar ve unutmayın ki fırçayla yapılan ruj uygulaması daha kusursuz bir görüntü sağlar.)

 5.  Eğer mat renkli Kırmızı ruj kullanmayı seviyorsanız(Benim favorim mat),rujunuzu daha mat tonlardan ve içinde sim bulunmayanlardan seçiniz,Ekstra parlaklık istiyorsanız parlatıcıyı sadece  alt dudağınıza sürün.

                     Ünlülerin kullandığı kırmızı rujlar






1 yorum:

' ciremlugesya dedi ki...

resmen kirmizi ruj suresim geldii (=